Ambitie is meer dan hogerop willen komen

Onder deze titel verscheen het interview dat het Nederlandse online platform rond arbeidsmarkt Intermediar van me afnam.

15 procent van de mensen is tijdens de coronacrisis ambitieuzer geworden. Bij starters tussen de 18 en 34 jaar geldt dat zelfs voor ongeveer 20 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Intermediair en opleidingenplatform Springest onder duizend respondenten. Loopbaancoach Marieke Genard: ‘Ambitie gaat om het vinden van werk waar je vrolijk van wordt.’

Als het aan mij vraagt, dan is ambitie dus ruim te interpreteren. Ik heb het dan over veel meer dan status en geld verdienen. ‘Ambitie draait om persoonlijke groei en dat kan op allerlei vlakken. Zo kun je besluiten ergens te gaan werken waar je minder verdient, maar meer voldoening ervaart. Dat is ook ambitie.’

Maar of dat ook in de vraagstelling van het onderzoek werd begrepen? Dat is me niet duidelijk.

Blij dat ik mijn verhaal hier kwijt kon.

Hier vind je het hele artikel