loopbaancheque

De weg naar de loopbaancheques

Waarom de Vlaming de weg naar de loopbaancheques niet (meer) vindt?

Voor 40 euro kunnen Vlamingen die twijfelen over hun loopbaan een persoonlijk begeleidingstraject volgen. Toch maken hier te weinig mensen gebruik van. ‘Het spijtige is dat twintigers uit de boot vallen’, zegt loopbaancoach Marieke Genard.

Zo begint het artikel dat vandaag bij de Morgen verscheen. Want er is in het laatste jaar beduidend minder gebruik gemaakt van de loopbaancheque.

Waarom?

Omdat de regels verstrengd zijn (en je nu 7 jaar werkervaring moet voorleggen ipv 1 jaar). Maar ook omdat de mensen afwachtend zijn geweest tijdens de verschillende golven. Zelf merkte ik het opvallend verschil in nieuwe aanvragen tussen die golven door. Nochtans konden we perfect coronaveilig coachen al wandelend, online of in de praktijk met heel goede verluchting.

Preventief

Jammer, want de golven – met alle gevolgen van thuiswerk, overwerk, of juist tijdelijke werkloosheid- hebben vele mensen ook duidelijk gemaakt waar het kan vastlopen in hun job. Dat zou het moment kunnen zijn om een grondig na te denken.

Daarom blijft het goed om preventief aan de slag te gaan met je loopbaan, Voor je terecht komt in een burn-out, voor het conflict onwerkbaar wordt, voor je helemaal bent uitgekeken op je taken.

Want door scherp te krijgen wat écht belangrijk is, wordt ook weer helder waar er werk aan de winkel is. Maar zie je evengoed waar je al goed bezig bent. Want we blijven vanuit de waarderende blik naar jou kijken.

Loopbaancheques

De loopbaancheques zijn een mooie bijdrage van de overheid om de drempel te verlagen. Voor 40€ krijg je 4 uur coaching (eerste cheque) en nog eens 40€ voor 3 uur (2e cheque). Alle werkenden met 7 jaar werkervaring hebben hier recht op. Elke 6 jaar.

Dus ook wie werkt als zelfstandige, wie tijdelijk uit roulatie is maar nog ergens onder contract, wie werknemer of ambtenaar is!

Hier vind je alle informatie en kan je de loopbaancheques bestellen.

Tijd

Misschien is deze tijd nu net het moment om contact op te nemen? De tijd om je toekomst vast te pakken? Boek dan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij via Praktijk Harmonie. Of kom je van verder? Dan kan je online bij mij terecht of bij een van mijn collega’s van PIT loopbaanbegeleiding die actief zijn in heel Vlaanderen.

Het volledige artikel lees je hieronder: