nina

Moet je job je passie zijn?

Interview met de Nina, waar ik mijn bescheiden mening over het thema deel.

Moet een job je passie zijn? Tips van carrièrecoaches om gelukkiger te worden op de werkvloer: “Gewoon tevreden zijn is ook oké”

Door Liesbeth De Corte

Corona heeft ons leven overhoop gegooid en binnenkort komen de beruchte evaluatiegesprekken eraan. Dat zet een mens al eens aan het denken. Doe ik mijn job nog graag? Of ga ik beter op zoek naar die ene functie die me niets dan vervulling geeft? Twee loopbaancoaches pleiten ervoor om jezelf geen te hoge eisen op te leggen en verklappen hoe je gelukkig wordt op je werk, zelfs als je job je passie niet is. “Er schuilt gevaar in de permanente zoektocht naar een droomjob.” 

Dat de pandemie een immense impact heeft op onze carrière, daar twijfelt loopbaancoach Marieke Genard (centrum Kessels & Smit) niet aan. “Hoe je het ook draait of keert, iedereen maakt nu een loopbaanshock mee. Of je nu werkloos thuis zit, je zaak moet sluiten, in de zorg overspoeld wordt of gestresseerd bent door het vele telewerken” verklaart Genard, “het resultaat is dat mensen nu grondig kunnen gaan reflecteren en stilstaan bij hun beroep: ‘Is dit het nu?’

(….)

Zo begint het artikel dat in Nina waar ik mijn ervaring mocht delen. Te lezen op de HLN online (onder Nina) via deze link voor wie lid is, of download de pdf via de link hieronder