Waarom het nu tijd is om te zaaien

De wereld is een half jaar geleden met een schok tot stilstand gekomen. Een schok die nog lang zal nazinderen op vele vlakken. Ook voor werk en de toekomst van de arbeidsmarkt. Wij loopbaancoaches zijn geen economen die de vooruitzichten kunnen voorspellen. Maar we horen in onze praktijk dat er veel aan het veranderen is en dat er nog veel zal veranderen.

Misschien…

Misschien ben je de schok al te boven gekomen, heb je je mooi kunnen aanpassen aan het thuiswerk of aan de tijdelijke of gedeeltelijke werkloosheid?

Misschien ben je nog aan het rouwen over wat er verloren is gegaan?

Misschien heb je je helemaal op het online werken kunnen gooien, maar snak je nu terug naar het echte contact?

Misschien weet je al dat er een ontslagronde aankomt en ben je bang zelf slachtoffer te worden?

Misschien ben je als zelfstandige al naarstig op zoek naar andere inkomsten of heb je moeten leren leven met een karig inkomen?

Misschien heeft deze crisis je doen nadenken over de ratrace waar je al die tijd in meeliep?

De effecten zijn nog niet overal duidelijk. Maar iedere mens heeft op zijn manier met deze crisis te maken. Veerkracht is bijzonder belangrijk op dit moment om de veranderende realiteit aan te kunnen.

Tijd

Het is nu tijd om te zaaien. Terwijl de ene bloem nog bloeit, heeft de andere aan dezelfde plant zijn transformatie al doorgemaakt en is zij klaar om haar zaadjes te verspreiden. Zo zorgt de plant voor haar eigen voortbestaan.

En jij? Ben je klaar om te zaaien of ga je wachten tot anderen de beslissingen voor je nemen?

Het is nu tijd om ons als werkende mens voor te bereiden om de veranderingen die er op ons afkomen. Het is nu tijd om stil te staan bij wat echt belangrijk is. En om van daaruit de veerkracht te vinden. Om te weten of we blijven vechten voor het overleven van ons bestaande job, of dat we deze crisis aanpakken als opportuniteit om het roer te keren. Om te weten of jij je bij de volgende ontslagronde gewillig zult laten gaan, omdat je toch besluit je leven een andere richting te geven. Of om te bewijzen aan je werkgever dat jij een onmisbare werkkracht bent als je besluit dat je juist wilt blijven.

En wij, als PIT loopbaancoaches bij Kessels & Smit kunnen je daarin ondersteunen. Zodat je zaadjes de tijd krijgen om te ontkiemen, zodat je binnenkort weer kunt bloeien. Daarom is het NU de tijd om je toekomst vast te nemen.

Wees welkom, kom kennismaken op een Pitstop in de buurt. En wie weet, ben jij binnenkort klaar om te zaaien!