rooted as a tree

Stand rooted as a tree

grow, bloom and be inspired by light

2021 Here we come!

Een wens voor de toekomst, een terugblik – in beeld en woord – op een bijzonder jaar.

2020, wat een jaar!

Activiteiten
 • Heel wat mensen mocht ik coachen rond hun loopbaanvraag. Werk met Zin werd overgenomen door Diaspoor, ik vond mijn plek bij het team loopbaancoaches van Kessels & Smit. Samen bouwen we de naam PIT loopbaanbegeleiding uit.
 • Met Teamcoaching ging ik bij organisaties aan de slag bij conflicten of om samen verbinding te zoeken. Omdat goed samenwerken belangrijk is, omdat het individu en de afstemming met het systeem essentieel zijn. In 2020 werkte ik met directieteams en met medewerkers, in het jeugdwerk en de geestelijke gezondheidszorg.
 • Ik mocht een organisatieverandering begeleiden bij çavaria, waar ik het participatieve proces uitwerkte en aan de slag ging met storytelling.
 • In samenwerking met de Witrussiche protestbeweging werkten we aan een leertraject rond Democratic Dialogues. Begin februari 2021 gaan onze eerste online sessies van start. Voor alle geïnteresseerden uit Belarus en sympathisanten.
 • Als redactielid van het Tijdschrift LoopbaanVisie hield ik de vinger aan de pols bij wat er in het werkveld en de wereld van loopbaancoaching gebeurt. Blij met de artikels die ik zelf kon bijdragen.
 • Gestaag schreef ik verder aan mijn boek, over mijn huis, de bewoners, over thuiskomen en vertrekken.
 • Pers: Radio 1 legde mijn broers en mezelf een lijstje met herinneringsmuziek voor, ze draaien die plaatjes bij de Familie Genard. En Nina vroeg me of je job je passie moet zijn?
Grootste verlies?
 • Een team fijne ervaren collega’s bij Werk met Zin, dat naar alle kanten uitwaaide. Gelukkig vond ik een nieuw warm team in te plaats.
 • Uitstel met een jaar van de Beyond Storytelling Conference waar ik een workshop zou geven. Maar uitstel is geen afstel!
Grootste winst?
 • Dat dankzij de coronarestricties, is wandelcoaching bij mij nu zo ingeburgerd, dat ik niet meer zonder kan. Dankbaar voor de mooie trajecten die ik mocht begeleiden. Om mensen zo in beweging te mogen zetten.
 • Dat ik online hechtere banden met mijn internationaal netwerk kon uitbouwen en leerde hoe online leren wél stimulerend kan zijn. (Al is het niet hetzelfde als echte ontmoetingen)
Besluit

Ik ben dankbaar dat mijn job zo dicht bij mijn passie mag liggen, dat ik mag werken volgens mijn ikigai. Dankbaar dat ik weer zo veel nieuwe kansen kreeg.

Klaar om in 2021 deze paden verder te begaan! En wie weet, misschien kruisen onze wegen elkaar nog eens.

1 thought on “Stand rooted as a tree

Comments are closed.